Погодни за големини на половината помеѓу 80-110 см.

Постојат 8 парчиња во пакет абсорбени пелени.

Пелената-како структура елиминира потребата за дополнителна долна облека.

Не се користи само за практичната употреба од страна на хоспитализирани пациенти, туку и за пациентите кои се во движење и е развиено во согласност со корисникот.

Против истекување “бариери” и индикатор за време на промена .

Дерматолошки тестирани.