BAUERFEIND

СПОРТСКИ КОМПРЕСИВНИ ЧОРАПИ

Compression Sock  Run & Walk

 

Bauerfeind®  иновативен дизајн на спортски чорапи наменет за спортисти, за постигнување

на крајната цел, зголемување на самодовербата за време на спортска активност.

Bauerfeind® спортски компресивни чорапи се специјално дизајнирани за различни видови на спортска активност. Изберете помеѓу  Compression Sock  Run & Walk (компресивни чорапи за трчење и одење) или Compression Sock Ball & Racket (компресивни чорапи за ракомет, кошарка, тенис, фудбал или било кој друг спорт кој бара брзо забрзување или вртење, како и ненадејно запирање и скокање).

Двете компресивни чорапи содршат медицински стандарди на компресија која постепено се намалува од глуждот до коленото.Овој клинички докажан дизајн служи за да се подобри циркулацијата во нозете, мускулите  да добиваат зголемена количина на кислород со што се зголемува нивната ефикасност, издржливост и побрзо се регенерираат.

Шок апсорбирачки перничиња кои се наоѓаат во ниво на пета и во предниот дел кај прстите овозможуваат дополнително амортизирање и спречување на болка при напор.

Компресијата ги редуцира непријатните  мускулни вибрации со што се сречува предвремениот замор.

Изработени се од ткаенина која овозможува нормално дишење на кожата и не предизвикува потење.

 Сигурноста, удобноста и издржливоста на Bauerfeind® Спорт компресивни чорапи Ви овозможува да го постигнете својот максимум во спортските активности.