• Детски пелени (CANBEBE)
  • Пелени за возрасни (CANPED)
  • Manfred Sauer
  • Гел за самокатетеризација – Farco Pharma
  • Медицински сервис
  • Kатетери и прибор – Уномедикал

No More Posts

Load More Posts

 medium_paket_1

Canped absorbent pants

                                                                                                                                                    canped_yeni_30lu_3

Canped EXTRA SMALL

 

 

Силиконски самолепливи кондоми 30 ком.

silikonskisamolepliv
Силиконски самолепливи кондоми, со отвор за пластички вреќички за мокреше, соодветни за личности алергични на латекс.Уринирачка инконтиненцијаБез латекс, 100% силикон.

Уринирачки вреќички на ногата со празнење, 1000 – 13000 ml

show_image_in_imgtag

Вреќичка за уринирање на ногата со празнење, со неповратен вентил и со заштитна ткаенина од структуриран микрофибер и 2 врзани траки (1000 – 13000 ml)

Помош при инконтиненција и уростоми, едноделна вреќичка во ногата за собирање на урина – соодветно за подвижни луѓе и личности со инвалидитет.

Разни адаптери и должина на цевка; специјални адаптери за трајни катетери; неповратен и излезен вентил, со или без памучен слој; тродимензионално варење (поголема сигурност.)

 

Самолепливи латекст кондоми 30 ком.

latekskon
Самолепливи латекст кондоми со отвор за пластична вреќичка за уринирање.
Униринирачка инконтиненција.
Латекст кондоми.

Уринирачки вреќички – спортски

sportke

Спорт дренажна вреќичка на нога, 500 ml Помош при инконтиненција и уростоми, едноделна вреќичка на нога за собирање на урина соодветна за подвижни луѓе и личности со инвалидитет.Повеќе видови на адаптери; неповратен вентил; тродимензионално варење (поголема сигурност); со и без памучен слој.

Латекст кондоми со двократна трака 30 ком.

trakom

Латекст кондоми кои се лепат сос леплива трака со отвор за пластична вреќичка за урина. Уринирачка инконтиненција Материјал латекс, 11 големини, дволеплива трака 30 ком.

Превентокс марамици 1 ком.

maramici

Превентокс марамици Уринирачка инконтиненција Дезинфицира и ја штити кожата создавајќи заштитен слој кој ја зголемува јачината на лепилото, лепливоста на двократната трака или самолепливата површина. 50 ком.

Лепило за кондоми 2 ком.

lepilozako

Лепило за кондоми Уринирачка инконтиненција – лепило за кондоми Лепило ја намалува pH вредноста, погодно за повеќето типови на кожи. Содржи латекс и состојки кои ја негуваат кожата (Cinkoksid I Lanolin) во туба од 28g. 6 видови зависно од типот на кожата.

Средство за отстранување на лепило 1 ком.

sredstvoza

Средство за отстранување на лепило Уринирачка инконтиненција – средство за отстранување на лепило Марамица со гел, висока чистота со хидрокарбон и ланолин

Уринирачка врекичка на нога, 500 – 750 ml

urinarne

Вреќичка за уринирање на нога со исцедување, неповратен вентил и со заститна ткаенина од структуриран микрофибер и 2 врзувачки траки – 500 до 750 ml

Помош при инконтиненција и уростоми, едноделна вреќица на нога за собирање на урина соодветно за подвижни личности и личности со инвалидитет.

Разни адаптери и должина на цевки; специјални адаптери за траен катетер, неповратен и излезен вентил; со или без памучен слој; тродимензионално варење (поголема сигурност.)

 

Instillagel ALMED – гел за катетаризација

 

 box-instillagel-5_10-ml
 surigges_insОгледало на нога за самокатетеризација на жена

show_image_in_imgtag

 – Лево

– Десно

Сигурносно огледало кое може лесно да се прицврсти за горниот дел на ногата со крпена трака, со појачување од неразделива пластика. Достапна и за леваци и за десњаци со прилагодливо светло.

Еднократни катетери за самокатетеризација

Jednokratni_kate_4b5ebf1b7bdaa_120x120

 

За прелевање инконтиненција – уринирачка инконтиненција предизвикана под притисок од заостанати мокрачи и мочен меур, од кога меурот ке се стисне до максимум (ретенција)

Катетери за уринирање – еднократен катетер (деца)

show_image_in_imgtag 5

За прелевање инконтиненција – уринирачка инконтиненција предизвикана под притисок од заостанати мокрачи и мочен меур, од кога меурот ке се стисне до максимум.

Неверојатно флексибилен, заоблен, полиран од внатре и надвор, а потоа и обложен. Медицинска класа PVC (без DEHP) Висока осмолалност…

Катетер за уринирање – 100% Силиконски уринирачки катетер (Foley)

show_image_in_imgtag 1

За прелевање инконтиненција – уринирачка инконтиненција предизвикана под притисок од заостанати мокрачи и мочен меур, од кога меурот ке се стисне до максимум.

Катетер од силиконизиран латекс

Катетер за уринирање – Од силиконизиран латекс (Foley)

show_image_in_imgtag 2

За прелевање инконтиненција – уринирачка инконтиненција предизвикана под притисок од заостанати мокрачи и мочен меур, од кога меурот ке се стисне до максимум.

Катетер од силиконизиран латекс

Вреќичка за уринирање – Еднократна употреба

show_image_in_imgtag 3
Вреќичка за урина, соодветна за еднократна употреба без цедење – 2000 ml

 

Вреќичка за уринирање – Повекекратна употреба

show_image_in_imgtag 4
Вреќичка за урина соодветна за повеќе кратна употреба со неповратен вентил и цедење – 2000 ml

Катетер за уринирање – Еднократни катетери (машки и женски)

show_image_in_imgtag (1)

За прелевање инконтиненција – уринирачка инконтиненција предизвикана под притисок од заостанати мокрачи и мочен меур, од кога меурот ке се стисне до максимум. (ретенција)

Неверојатно флексибилен, заоблен, полиран од внатре и надвор, а потоа и обложен. Медицинска класа PVC (без DEHP) Висока осмолалност…

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!