Активен стегач за растеретување на ахилова тетива (AchilloTrain)

Активен стегач за растеретување на ахилова тетива, анатомски обликува, силиконски додатоци делува растеретувачки при движење постигнува масажен ефект. На овој начин го подобрува метаболизмот и ги намалува едемите. Содржи високоеластично зголемување за петата кое додатно ја растеретува Ахиловата тетива. Со своето влијание на проприоцепцијата делува на координативно подобрување наа мускулните функции. Приложен е и додатно перниче за другата нога.

– анатомски облик;
– провиден материјал;
– подобрување на циркулација;

Индикации: ахилодинија (паратендитис, тендинитис, субахиларен бурзитис, хаглундова пета), постоперативен третман после руптура на Ахилова тетива.

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!