EpiPoint стабилизација ортоза ја ублажува болката во тетавата на лактот

EpiPoint стабилизација ортоза ја ублажува болката во тетавата на лактот како на пр. кај тенискиот лакт (епикондилитис) и кај слични иритации или воспаление на мускули и тетива. Интегрирани високоеластични додаток го смалува притисокот на темето на тетивата. Специјални, со црвено означен дел предупредува дека ортозата е премногу стегната. Уметокот е ротирачки со што овозможува ортозата да се прилагоди на лева или десна рака.

– едноставна за нанесување;
– универзална големина;
– провиден материјал;

Индикации:

– Епикондилитис (пр. тениски лакт)

Делување:

Високо еластичниот додаток овозможува прецизна, барана компресија

 

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!