ErgoPad® ball & racket

ErgoPad® ball & racket

Ортопедска спортска влошка за во патики за спортови во сала

Ergopad ball & racket е специјално дизајнирана ортопедска влошка за сите спортови кои се играат на терен или во сала како ракомет, кошарка, одбојка, тенис и сквош.

Таа го растеретува скочниот зглоб и стопалото при нагли и кратки стоп движења и поаѓања на ногата.Иновативното weithflex јадро овозможува подршка на лакот на стопалото и го подржува природното пета-прсти движење на стопалото.

Полиуретанска мека пена која е извонредно тенка представува апсорбент за ударниот шок на ногата , а истовремено е и благопријатна и неиритирачка за кожата на стапалото.

  • дава правилна подршка за стапалото и скочниот зглоб
  • ги стимулира мускулите на ногата и дава добра моторика
  • импрегнирана со специјален горен материјал кој ги убива бактериите и спречува создавање на непријатни мириси

големини: број на кондури од 35-48

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!