ErgoPad® run & walk

Ортопедски влошки за трчање, планинарење и пешачење

Трчањето, планинарењето и пешачењето  се популарни слободни активности. И сите тие имаат една заедничка работа: сите тие прават притисок на стапалото, особено при удар на стапалото на земја и push-off фазата. Благодарение на специјалното перниче, ErgoPad run&walk влошките за трчање ги намалуваат притисокот во предниот дел на стапалото и предлот на петата. Тоа ги прави работите за корисникот многу покомотни , додека флексибилното weightflex јадро обезбедува нежна подршка на стапалото и ја подобрува природната динамика на стапалото при трчање и пешачење.

  • Овозможува поголема удобност
  • Ги стимулира мускулите на стапалата и ја подобрува нивната функција
  • Горната површина ги убива бактериите и со тоа спречува непријатни миризби

Детали за производот

Поголема удобност на долги растојанија

Трчањето, планирањето и пешачњето обично се поврзани со чести и повторувачки трауми за стапалот комбинирани со повремено странично свиткување на скочниот зглоб. Тоа странично виткање прави притисок на предниот дел на стапалото и на „hindfoot” подрачјето, особено на поголеми растојаниа: хронична болка во скочниот зглоб и петата, заедно со затегнатост на Ахиловата тетива се вообичаени последици на овие активности. ErgoPad Run & walk  го амортизира овој тип на зголемен притисок со позиционирање на специјални перничиња во подрачјето под прстите и кај петата. Тоа ги прави работите многу поудобни, особено на поголеми растојанија.

Помош за вашето стапало

Weightflex-Xортопедското јадро е направено од два типа на цврста пластика. Комбинацијата на овие две пластични компоненти во облик на “X” ја прават подлогата стабилна и флексибилна во исто време. Тоа и овозможува на ортопедската влошка  да дава подршка на стапалото, без да го наруши природното држење на истото. Тоа ги олеснува и напрегањерто на мускулите на стапалото.

Одговара за сите спортски обувки и планинарски чевли

Ортопедската влошка е обложена со високоиздрѓлива мека пена од полиуретан. И покрај тенкиот дизајн, матерјалот има многу добра шок-апсорпција. Токму заради многу тенкиот дизајн влошката е погодна за сите спортски обувки и чевли за планинарење.

Технички детали

1.Перничиња – го намалуваат притисокот кога петата ќе падне на земја и прстите во push-off фазата

  1. Weighfleks технологија – го одржува природното движење на стапалото при активност

3.Перниче за моделирање на петата – нежно притиска на петата и го насочува стапалото при движење.

4.Стимулирачки точки – ги стимулираат мускулите на стапалото и подобруваат нивната функција

5.Антибактериска горна обвивка – дозволува дишење на стапалото и со тоа нема непријатен мирис.

Медицински детали

Асиметричното јадро во облик на “X” на природен начин  го подржува стоплаото за време на активноста, го намалува доплнителното напрегање на мускулите и симптомите на умор.

Совет

Кога одбирате отопедски влошки за Вашите стапала, размислете за тоа за што сакате да ги користите. Исто така, влошката зависи и од тоа кави обувки носите. Обувките и влошките мора да се вклопуваат заедно.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!