Активен стегач за растеретување и стабилизација на зглобот на коленото (GenuTrain)

Активна бандажа за растеретување и стабилоизација на зглобот на коленото

 

Опис на производот

 • Омега Силиконската пелота го распоредува притисокот подалеку од пателата на коленото, на околните меки ткива,
 • Движењата на зглобот на коленото предизвикувааат масажа на парапеталните меки стриктури низ пелотниот прстен,
 • Точките на кои притиска Омега силиконската пелота редистрибуираат притисокот на инфрапателното подрачје на масното перниче и со самото тоа се постигнува растеретување и ублажување на болката во ретропателарното подрачје,
 • Страничните крила на Омега силиконската пелота доаѓаат до предните делови на менискусот и со интермитентна компресија (притисок) помагаат во смалување на болката,
 • Сложената стимуација на проприцеторот влијае позитивно на сензомоторика, а со самото тоа на контрола и функционалност на мускулот.

 

 • Новата Омега силиконска пелота: Интегрирана високоеластична пелота во облик на прстен која ја опфаќа пателата со две точки на притисок на дисталниот дел на пелотата и со двете странични крила во висина на менискусот,
 • Новиот концепт на ткаење: виско-еластично, проѕирно и и со оптимална регулација на влажност, овозможува одличен комфорт при носење,
 • Специјално мека и еластична плетена ткаенина во подрачјето на поплиталната јама,
 • Анатомски обликованота плетена ткаенина овозможува оптимално и сигурно позиционирање на помагалото,
 • Периферните зони на бандажата се дизајнирани со редуциран притисок на периферијата на коленото,
 • Интегрирани специјални делови за олеснето навлекување на бандажата,
 • Бандажата е иста за лево и десно колено.

 

Индикации

 • Степен на иритација (Tendomyopathy, Osteoartrhitis, Arthitis,  дегенеративни промени на лигаментите, менископатија, пост-трауматски и пост-оперативни третман),
 • Чуство на нестабилност на коленот,
 • Рекуретни болки во коленото,
 • Адолесцентна болка во коленото,
 • Пред и пост-оперативено присуство на оток и воспаление на коленото.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!