Активно помагало за подршка на рачен зглоб (ManuTrain)

Активно помагало за подршка на рачен зглоб

Опис на производот

 • Кружната компресија на анатомсата ткаенина го забрзува процесот на заздравување и намалување на иритација на меките ткива;
 • Ослободување на нервите и крвните садови од притисок  е постигнато со надолжните високоеластични влошки;
 • Стабилизацијата на рачниот зглоб се постигнува благодарение на термоеластични шини и додатна еластична трака;
 • Посебната ткаенина во зоната помеѓу палецот и показалецот за движењата при фаќање без иритација;
 • Новиот концепт на Train плетената ткаенина:специјално растеглив, дише и ја регулира влажноста, за ефикасна компресија и одличен комфорт при носењето;
 • ManuTrain е активно помагало за стабилизација на рачен зглоб;
 • Анатомски е обликувана тридимензионалната ткаенина;
 • Функционалното позиционирање на раката според индикациите, со помош на внатрешни прилагодливи шини;
 • Дополнителата еластична трака помага за стабилизациски ефект на внатрешните шини.

 

Индикации

 • Пост-оперативна третман;
 • Пострауматски;
 • Osteoarthritis;
 • Tenosinovitis
 • Хронични, пост-трауматски и пост-оперативни иритации.

 

Технички карактеристики

Величина123456Шифра на производот
Обем на зглобот14-1515-1616-1717-1818-1919-20/

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!