SecuTec Dorso Функционална ортоза за дозирана потпора на лумбалниот 'рбет (SecuTec Dorso)

SecuTec Dorso Функционална ортоза за дозирана потпора на лумбалниот ‘рбет.

Карактеристики

Анатомското ткаење осигурува оптимално прилепување на ортозата. Систем на затегнување со чичак траките (Low Power Tension) овозможува примена на силна компресија на телото без голем напор за самиот пациент. Благодарение на практичните џепови, поставеноста наа ортозата е удобна и не бара напор. Удобноста при носење осигурува пријатна ткаенина за дишење на кожата.

Ефекти

Систем од 8-10 кружни шини наредени на грбот што прави структура на решеткаст костур. Компресија на стомачната шуплина се постигнува со растеретување на лумбалниот ‘рбет, а дејствието на порпорот се симнува и да долниот дел на торалакниот ‘рбет. Шините може и индивидуално да се обликуваат до анатомски привелен облик.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!