ункционалната ортоза за стабилизација на зглобот на коленото (SecuTec Genu)

Функционалната ортоза за стабилизација на зглобот на коленото, лесен, тесен, со алуминиумска рамка, анатомски обликувана, овозможува едноставна и лесна прилагодба на коленото. Можноста за индивидуално обликување и предна апликација на ортоза. Ограничување на движење во две-оска зглобовите може да се постигне со вметнување на мали влошки со означена флексија и продолжување.

– силна стабилизација на коленото
– екстремно лесна
– висока удобност

Индикации:

– нестабилност на прекин кај пред и/или задните клучни лигаменти
– по пластични лигаменти
– комплексна нестабилност
– за ограничување на подвижност на зглобот на коленото (после повреда на задниот вкрстен лигамент или менискусот хирургија)

Дејствување:

Ортозата е дизајнирана на познатиот принцип на дејствување во 4-точки. Цврст оквир отпорен на торзија го стабилизира коленото против акција варизијација/валгаиризација на сила. Делувањето со силен притисок на коленото ортозата го намалува, благодарение на можноста за прилагодување на анатомски обликуван оквир полицентричен зглоб.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!