Secutec Lumbo е соодветна ортоза за намалување на лумбални лордози

Secutec Lumbo е соодветна ортоза за намалување на лумбални лордози, на пр. после операција. Делува на ‘рбетот преку тенки карбонски влакна интегрирани во анатомската ткаенина на стегачот. Степен на стабилизација се подесува според индивидуалните потреби на корисникот, односно според потребите и напредокот на рехабилитацијата или третманот. Лесно поставена ефективна постоперативна стабилизација, тенок, лесен и удобен стегач.

Индикации:

постоперативно намалување на лордоза, фасетен синдром, стеноза на спиналниот канал, симптоматична стеноза форамина интервертебралис.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!