SofTec Genu мултифункционалната ортоза за стабилизација на колена

SofTec Genu мултифункционалната ортоза за стабилизација на колена со својата хоризонтално нееластична ткаенина во комбинација со зглобни шини и траки за фиксација овозможува стабилизација на коленскиот зглоб според принципот на делувањена 4 точки на акција. Компресијата на ткаенината и масажното дејство го подобрува намалувањето на отокот, кој делува на сензорнатамоторика и мускулатурната координација. Можност за подесување на флексибилност и екстензија од 10°

–       Помага во намалување  на болката

–       Масажа со секој потег

–       „интелегентниот„ зглоб помага во стабилизација и функција на коленото

Индикации:

–       Конзервативна терипија на колатерлни лигаменти

–       Нестабилност на колена

–       Тешки остеоартритис колена

–       Реуматоиден артритис

–       Ендопротеза на колено

–       Ограничени потези на коленото

–       Изолирани прекин на предниот вкрстен лигамент на “злобна тријада”.

Заштита за зглоб (ако е потребно)

Ефекти:

Тродимензионални прилагодувања на ортотски зглобовите индивидуално компромисни движења на оската, се избегнува делувањето на штетен силен притисок на зглобот. Флексибилната ткаенина дозволува непречна мускулна работа во внатрешната ортоза. Високоеластичниот додаток го контролира движењето на крајот со што ја намалува болката во предниот дел на коленото.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!