SoftecDorso е мултифункционална ортоза за употреба за движење на 'рбетот

SoftecDorso е мултифункционална ортоза за употреба за движење на ‘рбетот, после операција на тумор и фрактура на пршлени. Го ојачува и стабилизира лумбалната транзиција во торакалниот ‘рбет. Лесно поставен и за користење. Барана потпора, лесна апликација, лесна прилагодба.

Индикации:

конзервативна терапија на фрактура на пршлени, остеоропоза, постоперативна стабилизација, конзервативна терапија спондилоза или кај тумор.

Делување:

Комбинација нерастеглив материјал со пластичен оквир зајакнат со јаглеродни влакна и додатни карбонски крст, функционалност се постигнува со систематско покривање на карлицата. Конструкција на SofTec Dorso ортоза делува против кифотично држење. Степен на флексибилност на пластичниот оквир зајакнат со карбонски влакна степенот се подесува. Сила на континуирано дејствување на рамните траки едноставно се подесува во согласност со потребите на пациентот.

 

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!