Стабилизациска ортоза за корегикција на положбата на ножниот палец (ValguLoc II)

Стабилизациска ортоза за корегикција на положбата на ножниот палец.

Повеќедимензионалниот зглоб овозможува подесување на корегирачки наклон, дозирање флексија и екстензија. Тенка ортоза, со која поблиску се придржува палецот, и лесен материјал пијас, овозможува носење и во чевли. Ако е потребно, шината може додатно да се загрее и обликува. Тенка конструкција, лесно нанесување, мобилност.

Индикации:

– Халукс валгус – постоперативен третман;
– Конзервативна функционална терапија

Универзална големина

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!