Ортоза за корекција на позицијата на ножниот палец (ValguLoc)

Ортоза за корекција на позицијата на ножниот палец.

Карактеристики

ValguLoc е шина за корекција на валгус позицијата на ножниот палец. ValguLoc е анатомски формиран. Благодарение на едноставноста на нејзината конструкција, нанесувањето на ортозата е многу едноставна.

Системот на лента за фиксирање овозможува рамномерна распределба на корективниот притисок. ValguLoc не е наменет за носење во обувки.

Ефекти

Нанесувањето на ортозата, дозирана со корекциона сила ги враќа ножниот палец во физиолошка позиција. ValguLoc ја корегира валгус позицијата на палецот по принцип на три темелни точки кои ја истегнуваат скратената структура на зглобовната капсула. Постоперативно помага при спречување на настанување на контрактура заради повредено ткиво и пружа заштита на палците од механички влијанија.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!